čtvrtek 5. června 2014

"Den D" Celostředisková akce na Křetince

Naši skauti vlčata i vedoucí se zúčastnili Celostředoskové akce pořádané 5 chl. oddílem vodních skautů z našeho střediska, která se konala na Křetince (u Letovic).  Po příchodu jsme zastavili u závory, kde na nás čekal Německý a Americký důstojník. Naše skupinka se rozdělila na 2 stejně silné poloviny. Dostali jsme od nich Morseovu šifru, kterou jsme museli rozluštit. Po rozluštění jsme byli tedy přiděleni do Německého družstva a druhá polovina do Amerického družstva. Po vyluštění šifer jsme se šli postavit stany a ubytovat se. Večer jsme se sešli u táboráku a hráli jsme seznamovací hry. Došlo dokonce i na představování jednotlivých členů v oddílech. Účastnil se 4. dívčí, 5. chlapecký, 7. chlapecký, a 3. chlapecký oddíl z našeho střediska. Dohromady i s vedoucími nás bylo kolem 75 účastníků.

            V sobotu jsme měli už po nástupu velkou hru na vodě, kdy Američani měli na pramicích za úkol dovézt zásoby z USA do Británie a měli každá pramice 1 ochránce v kajaku, který mohl útočit na Němce, kteří útočili na Američany kánoích. Tuto hru Američani vyhráli a tak měli tu výsadu jít na oběd první. Němci šli na oběd necelou půl hodinku po spojencích.

Po obědě jsme hráli Ústup z Dunkerku, která probíhala tak že Němci zatlačili Američany na druhý břeh kam museli odplout. Poté se všichni vydali na cestu do Letovic. Cestou tam jsem plnili různé úkoly a došli jsme až k zámku kde se šli kluci podívat na draka temnou uličkou pod zámkem. Vydali jsme se do tábora a šli opékat buřty na večeři. Když jsme všichni dojedli tak jsme se přesunuli do velkého sálu kde se promítal film jak to bylo při vylodění v Normandii a následovalo představování jednotlivých oddílů a jejich činnost.

            V neděli jsme měli budíček každý zvlášť. Němci se museli nepozorovaně v pramicích a kánoích přesunout na druhý břeh, kde se vytyčil prostor pro hru. Jak mile jsme přirazili lodě ke břehu tak byl v táboře vyhlášen poplach a Američani se vylodili na plážích v Normandii, kde měli za úkol proběhnou vytyčeným územím bez toho, aby je zasáhli Němci. Celkově vyhrálo Německo, ale abychom neměnili dějiny tak se velitelé obou armád dohodli na tom, že Spojeneci dobyli pláž a stav obou armád zůstal nerozhodný.

Těšíme se na další celostřediskovou akci a rádi se jí zúčastníme.



Žádné komentáře:

Okomentovat