čtvrtek 8. prosince 2011

Švýcarova louka - tábořiště u Bouzova

Náš oddíl má ve správě krásné tábořiště nedaleko pohádkového hradu Bouzov a nabízíme ho k pronájmu dalším dětským organizacím.



Mapa umístění zde.

Více informací o pronájmu poskytne Jan Faltys – Mrtvá Duše – honfal@email.cz



Informace o pronájmu tábořiště „ŠVÝCAROVA LOUKA“



Vybavení: Základní kapacita tábora je 32 osob, po dohodě s možností rozšíření až na 50 osob. Tábořiště je vybaveno kovovými nebo/a dřevěnými podsadovými stany (polička, dvě postele s molitany, celoplošná podlážka) s kvalitní celtou. Kuchyň je dřevěné konstrukce se střechou z plachty, ocelovými plátovými kamny, plynovým vařičem, dvěma stoly, základním kuchyňským vybavením (kromě nožů) a zásobovacím stanem. Vojenský hangár slouží jako jídelna s pěti stoly a lavicemi a jako nářaďový stan se základním nářadím. Nad tábořištěm v lese je studánka s pitnou vodou (po převaření), ze které teče voda samospádem hadicí do 1000 l zásobníku umístěného vedle kuchyně. K dispozici je vojenská sprcha s možností ohřátí vody a plachtou zastřešený žlab k mytí pro 8 osob. Lékárnu a potřeby na hry (míče, pálky, …) je třeba přivést vlastní. Stožár, latrínu (kapacita 8 osob), odpadovou jámu buduje vždy první běh a to tak velké, aby vydržely celé prázdniny. Sběr dřeva pro potřeby topení a vaření je povolen. Nejprve se ale pálí dřevo, které je na tábořišti. Na tábořišti je zakázáno vytvářet nové stavby (ohniště, přehrada, hlídková věž, …) a provádět terénní úpravy, pokud není s pronajímatelem dohodnuto jinak. Tábořiště je nutné před předávkou uklidit, prázdnou bombu k plynovému vařiči doplnit. Více fotek na http://7oddilceskatrebova.rajce.idnes.cz/.



Poloha a spojení: Tábořiště se nachází nedaleko obce Jeřmaň – Bouzov v Olomouckém kraji. Z obce Jeřmaň je to na tábořiště cca 1 km. Z návsi je třeba jít po silnici směrem na Loštice. Nejprve opustíme vesnici, přejdeme most přes řeku Třebůvku a cca po 400 m jsme u autobusové zastávky Jeřmaň-most. Zde odbočíme vlevo a uvidíme značku zákazu vjezdu. Po asfaltce, která již vede lesem, půjdeme cca 300 m a ještě před křížením silnice s potokem zabočíme na první louku, která bude po pravé ruce. Po ní půjdeme 200 m až na její konec. Zde stojí konstrukce kuchyně, umývárny a tábořiště.

Jedeme-li vlakem, je třeba dojet do Mohelnice, odtud také jezdí přímé autobusy do Jeřmaně. Nejblíže je k tábořišti z autobusové zastávky Bouzov-Jeřmaň most (popř. Bouzov-Jeřmaň náves).



Mapy a poloha: KČT č. 51, 52 (1:50 000); Shocart č. 60, 55 (1:50 000), č. 143, 146 (1:75 000), č. 219, 220 (1:100 000); JENA cyklotrasy Olomoucko (1:75 000, 1:100 000). GPS: 49°43'25.04"N; 16°53'26.39"E.



Cíle výprav: V okolí tábořiště je spousta míst, na která stojí za to zavítat. Pokud začneme od nejbližšího místa, kterým je keltské hradiště přímo na kopci nad tábořištěm, dále hrad Bouzov (3 km); Loštice (4,5 km), kde je koupaliště, muzeum a prodejna známých olomouckých syrečků a rád vás přivítá ve svém domě i pan řezbář Beneš (603 929 926); v Žádlovicích se lze po domluvě projet na koních; Javoříčské jeskyně (8 km); Úsov; Mladečské jeskyně; CHKO Litovelské Pomoraví se svoji sítí cyklostezek. Hanácký skanzen v Příkazech. A i když se to možná nezdá, dosažitelné jsou i Jeseníky. Je třeba ale vyrazit na více dní.


Úřady: Nejbližší lékař se nachází v Bouzově, nemocnice a okresní úřad je v Šumperku, území spadá pod správu KHS Olomouc, pro vjezd motorovými vozidly na pozemek je potřeba povolení OÚ Pavlov, které dostanete při předávce tábora. Prosíme, respektujte zákaz vjezdu, například při návštěvním dni, kdy se spoustě rodičů nechce jít pěšky ten kousek cesty od zákazu vjezdu na tábořiště! Tábořiště se nachází na katastru obce Pavlov.



Adresa: jméno adresáta, skautský tábor ... oddílu z města ..., obchod Rohlederovi, 783 25 Jeřmaň – Bouzov

Žádné komentáře:

Okomentovat