úterý 10. srpna 2010

O Sedmičce

Náš oddíl vznikl v roce 1993, kdy jsme ze smečky vlčat pod vedením bratrů Akely, Ampéra a Oldy vytvořili nový oddíl „Sedmičku.“
Postupně jsme vystřídali několik tábořišť. Po vlčáckých táborech v Líšnici dva roky poté v Tatenici. Jako sedmička jsme poprvé tábořili u České Rybné u Proseče, pak u Malé Pastvinské přehrady v Nekoři. V roce 1997 nás velká voda vyhnala z České Rybné, kam jsme se už nevrátili a hledali nové tábořiště pro náš oddíl. V roce 2000 našli naši vedoucí tábořiště v Jeřmani u pohádkového hradu Bouzov. Tábořište a hlavně jeho okolí se nám natolik zalíbilo, že jsme zde postupně vybudovali zázemí a stalo se naším tábořištěm. Později jsme louku pojmenovali na „Švýcarovu louku“, jelikož bratr Švýcar nám chutně vaří na táborech už od začátku sedmičky. Velkou zásluhu na tábořišti v Jeřmani má i bratr Ampér, který s pomocí dalších bratrů a rodičů vybudoval studánku, která dodává vodu do táborové kuchyně. Tento blahodárný pramen dostal pojmenování „Ampérák“.
Pokud to je jen trochu možné, tak se snažíme každý rok jezdit na tábor na jiné místo, proto jsme vystřídali mnoho míst, již zmiňovanou Českou Rybnou, Nekoř, Hoštejn, Těchonín, Ledeč nad Sázavou, chatu Bařinka v Beskydech. Každý rok o pololetních prázdninách jezdíme na zimní táboření. Užijeme si dosyta sněhu na bobech, sáňkách, běžkách. Mezi tradiční akce našeho oddílu patří již každoroční zdobení stromečku pro zvířata na Štedrý den.

Žádné komentáře:

Okomentovat