sobota 19. ledna 2013

11.-13.1. 2o13 Prahou plnou strašidel

Po svátcích jsme se rozhodli podniknout výpravu do hlavního města a při té příležitosti se zúčastnit tradiční akce pražských skautů " Prahou plnou strašidel". Jelo nás dost a to 7 Vlčat a 7 skautů čili se nás sešlo celkem dost :)
Spaní jsme měli domluvené ve skautské klubovně na Bělehradské ulicí, kam nás dovedl Méďa, který čekal na nádraží. Po ubytování jsme procvičili několik tipů šifer, které nás další den čekali a hurá do spacáků.
Ráno snídaně s buchtami od maminek a menší rozcvička s šiframi. Kolem oběda jsme vyrazili prohlédnout si Prahu a vyzkoušet si orientaci po městě pomocí mapy a docela nám to šlo / teda alespoň jsme se pozdějí vrátili všichni /. Zahájení bylo po třetí hodině a mohli jsme vyrazit...rozdělili jsme se na tři skupinky / dvě skupinky Vlčat a zbytek /. Bylo registovaných cca 450 osob, takže se po celé Praze pohybovalo spoustu skupinek, jak ze strany veřejnosti, tak od nás skautů. Vyhlášení bylo až ve večerních hodinách, takže valná většina nás byla dost promrzlá :-)
Po pozdní večeři hajdy do spacáčků, bylo toho opravdu dost a všichni usli skoro hned a hlavně Vlčáci :)
V neděli dopoledne procházka po  Praze a na Slavínském hřbitově, kde jsme navštívili i hrob zakladatele A.B. Svojsíka.
Po obědě úklid klubovny a po druhé hodině vzhůru na vlak do Třebové :)


Žádné komentáře:

Okomentovat